Domácí ovocné smoothie přinese spoustu živin i energie do vašeho života

Lidé se snaží v posledních letech stále více přiklánět ke zdravému životnímu stylu. Žijeme totiž v době, kdy jsou nepříjemnosti jako je stres, nespavost a problémy pramenící z těchto konkrétních důvodů poměrně časté.

Lidé se snaží v posledních letech stále více přiklánět ke zdravému životnímu stylu. Žijeme totiž v době, kdy jsou nepříjemnosti jako je stres, nespavost a problémy pramenící z těchto konkrétních důvodů poměrně časté. 

Neustále se tak hledí směrem k většímu odpočinku, kvalitnějšímu stravování a vyrovnanějšímu životnímu stylu. Pro spoustu lidí mohou domácí ovocné a zeleninové smoothie drinky být přesně tím, co jim dlouhé roky chybělo.

Stačí správné domácí elektro a můžete je mít denně

Základní výhodou, kterou smoothie drinky mají, je fakt, že je jejich výroba extrémně rychlá. K tomu abyste si je zároveň dokázali ozvláštnit podle svých představ stačí velice málo. Stačí mít doma dostatek ovoce a zeleniny, možná i nějaké to koření a najednou máte spoustu kombinací. 

Důležité je ale také správné domácí elektro. Pro tvorbu smoothie drinků je nejlepší klasický šlehač. Některé jsou dokonce uzpůsobeny přímo pro tvorbu smoothie, ale i klasický kuchyňský mixér od společností jako Sencor, AEG, nebo Rowenta, dokáže udělat spoustu podobné práce. 

Jak namíchat dokonalé a zdravé smoothie?

Jako základ byste měli rozhodně použít druh ovoce, které má dostatek šťávy. Dobrým nápadem jsou tak vyzrálé pomeranče, jablka nebo dokonce meloun. K nim potom můžete přidávat různé druhy ovoce a zeleniny ke zlepšení chuti a především získání dalších prospěšných živin. Originální chuť vytvoří také čerstvě utržené bylinky, nebo různé druhy zeleniny.

Ideální smoothie se míchá s několika kostkami ledu v nádobce. Stroj tak při zpracování neohřeje ovoce a to tak chuťově a barvou zůstane stejné. Navíc bude drink ve výsledku dokonale vychlazený. Domácí smoothie byste měli pít okamžitě, nebo ho vypít do čtyřiadvaceti hodin od přípravy. Pokud jste si jej uchovali na později, nezapomeňte je protřepat!