Jak si vybrat správný fén na vlasy

Jak si vybrat správný fén na vlasy Výrobci se snaží zaujmout nejen moderním hi-tech vzhledem, ale svým modelům propůjčují i celou řadu zajímavých funkcí. Fény už dávnou nejsou jen pomůckou k vysoušení vlasů, dnes toho umí mnohem více.

Výrobci se snaží zaujmout nejen moderním hi-tech vzhledem, ale svým modelům propůjčují i celou řadu zajímavých funkcí. Fény na vlasy už dávnou nejsou jen pomůckou k vysoušení vlasů, dnes toho umí mnohem více. O to těžší je se v daném segmentu zorientovat a sáhnout po tom nejlepším, který bude nejvíce korespondovat s vašimi specifickými nároky a požadavky na úpravu. Pojďme se společně vypravit na cestu za poznáním poodhalujíc hlavní atributy rozhodující o výsledném výběru.

 

Očekávání od vybraného fénu na vlasy

Vysoušeče vlasů můžeme rozdělit do třech základních kategorií - cestovní, profesionální a do domácnosti. Již podle samotných názvů asi sami vytušíte, jaké v nich naleznete spotřebiče. Zde je tedy nutné si uvědomit, jak moc často fén na vlasy využíváte a co od něho ve skutečnosti očekáváte. Nejmenší modely vhodné do příručního zavazadla seženete již od dvou set korun. Pro každodenní používání se na trhu nacházejí profesionální typy s obrovským množstvím funkcí a příslušenství.

 

Velikost a váha fénu na vlasy

Při výběru musíme zohlednit i délku svých vlasů. Delší vlasy se mnohem obtížněji vysoušejí, takže práce s fénem zabere celkem dost času. Podle toho se rovněž zaměřte na velikost a váhu zařízení. Jen tak se vám s ním bude pohodlně manipulovat i v nepřetržitém několikaminutovém chodu.

 

Vzhled fénu

I přes to, že se vzhled nepodepisuje na výkonu, nabízených funkcí nebo kvalitě elektroniky, je nezanedbatelnou položkou při samotném výběru. Aktuální trh nabízí opravdu pestrou paletu nejrůznějších barevných a tvarových variací, nemusíte se tedy obávat, že by v tomto ohledu nastal jakýkoliv problém. 

 

Příkon

Jedná se o nejdůležitější parametr určující sílu proudění vzduchu. Pokud máte vlasy dlouhé, zabere vám vysoušení mnohem více času, pořiďte si proto fén s dostatečným příkonem, který není menší než 1750 nejlépe 2000 Wattů.

Stejně tak jako žehličky na vlasy, tak i fény na vlasy a další kosmetické pomůcky předkládají zajímavé funkce a příslušenství. Podle obsahu a nabídky daného výrobce se následně odráží i výsledná cena. Záleží tedy pouze na vás, jaké máte nároky na svého nového pomocníka.