Jak si vybrat správný fritovací hrnec?

Jak si vybrat správný fritovací hrnec? Připravujete si často hranolky nebo krokety? Fritovací hrnec vám bude skvělým pomocníkem. Fritovací hrnce jsou přístroje, co osmaží všechna vaše oblíbená jídla.

Chodíte rádi do restaurace, protože si tam můžete dát svou oblíbenou smaženou přílohu – hranolky nebo krokety? A proč si je neudělat doma? Že nevíte, v čem byste si je připravovali? Pro tento účel si pořídíme fritovací hrnec. Jistě se ptáte, jak správně vybrat ten nejvhodnější právě pro vás. Zaměříme se na to v následujících řádcích.

 

Velikost a design fritovacího hrnce

Fritovací hrnce v nabídce našeho obchodu jsou různé velikosti, tvaru, ale i barvy. Můžete zde najít fritézy, které jsou menší hranaté, ale také větší kulaté. Co se týče barev, nabídka je rozsáhlá. Vybírat můžete z bílé, šedivé, stříbrné, černé, ale i v různých kombinacích již vyjmenovaných barev. Ceny hrnců se pohybují od 900 do 5500 Kč. V naší nabídce si vybere každý uživatel.

 

Úkol fritovacího hrnce

Fritovací hrnec je zařízení, jež nadchne každého milovníka smažených jídel. Můžete v něm připravit hranolky, řízky, hamburgery a další mastné pokrmy. Pokud však nejen rádi smažíte, ale i jídla dusíte, můžete podívat na tlakové hrnce.

 

Příslušenství fritovacího hrnce

Fritézy jsou opatřeny nastavitelným termostatem, kde můžeme nastavit teploty od 80°- 180°C, dále pak časovačem a odnímatelným kabelem. K přístroji také patří fritovací koš se sklopnou rukojetí.

 

Výhody fritovacího hrnce

Díky moderním technologiím, s nimiž přišla společnost Tefal, je fritování posunuto na mnohem lepší úroveň úpravy jídel. Tyto technologie se vyznačují tím, že nedovolí, aby smažené pokrmy vsakovaly olej, tím pádem je příprava smažených jídel ve fritovacím hrnci zdravější, než třeba jídla smažená v oleji na pánvi.

 

Významní výrobci fritéz

Mezi nejvýznamnější výrobce fritéz patří bezesporu značky Tefal a Domo. Jejich fritovací hrnce jsou považovány za kvalitní domácí spotřebiče, jež vám pomohou snadno a během chvilky s přípravou chutného jídla, jež jste si zamilovali ve své oblíbené restauraci.