Jak správně vybrat parní hrnec?

Jak správně vybrat parní hrnec? Patříte mezi labužníky, kteří si potrpí na to, aby si zelenina, ovoce a maso při tepelném zpracování udrželi v sobě vitamíny a minerály? Pokud ano, rádi bychom vás seznámili s pomocníkem, jenž vám přesně toto umožní.

Patříte mezi labužníky, kteří si potrpí na to, aby si zelenina, ovoce a maso při tepelném zpracování udrželi v sobě vitamíny a minerály? Pokud ano, rádi bychom vás seznámili s pomocníkem, jenž vám přesně toto umožní. Jedná se o tak zvaný parní hrnec. Tento typ hrnce vám ušetří čas, ale hlavně bude šetrný k připravovaným surovinám. Jistě si říkáte, jak vybrat spotřebič, jenž bude vhodný právě pro vás. Nebojte se, pomůžeme vám. Níže si můžete přečíst některé informace o tomto produktu.

 

Typy parních hrnců

Parní hrnce v našem sortimentu zastupují hned několik rozličných modelů. Co se týče velikosti hrnce, typickými jsou třípatrové, ale v naší nabídce můžete najít i dvoupatrový. V oblasti barev je výběr skromný, nabízíme stříbrné, bílé a černé přístroje. Vrchní část určená pro uložení potravin je průhledná, což usnadňuje kontrolu při vaření.

 

Úkol zařízení

Úkolem přístroje je uvařit nejen zeleninu a maso, ale můžeme v nich vařit i brambory a rýži. V modernějších typech je možno připravit i dezerty. Pokud máte rádi přípravu jídel pomocí páry, jistě nepohrdnete ani dušenými jídly. Jejich přípravu umožňují tlakové hrnce.

 

Funkce přístroje

Zařízení má hned několik funkcí, mezi něž patří funkce auto-stop, jež přístroj automaticky vypne, dále pak funkci keep warm, jež uchovává pokrm teplý po dobu dalších 60 minut a poslední je funkce odloženého startu.

 

Přednosti

Mezi výhody přípravy jídel v parním hrnci bezesporu patří to, že pokrmy a potraviny připravované v páře jsou velice zdravé. Potraviny si při této formě vaření zachovají mnoho vitamínů a minerálů, bonusem vám může být to, že jim zůstane jejich skvělá identická chuť. Díky tomuto patří tyto hrnce k nejoblíbenějším u maminek, které mají malé děti.

 

Výrobce produktu

Zatím jediným výrobcem, který u nás nabízí své parní hrnce, je firma Tefal.