Jak vybrat parní generátory

Jak vybrat parní generátory Parní stanice či parní generátory jsou skvělou volbou pro všechny zájemce hledající moderní způsob žehlení.

Parní stanice či parní generátory jsou skvělou volbou pro všechny zájemce hledající moderní způsob žehlení. Jedná se o mimořádně výkonné stroje, jejich hlavní výhoda spočívá v produkci extrémně velkého množství páry. Právě přítomnost páry je zodpovědná za skvělé výsledky, o její navýšenou produkci se vám postarají generátory, které dokáží vytvořit až 6x více páry než běžně dostupné žehličky. Tajemství je současně ukryto i v samotném používání páry skrze vysoký tlak. Tento důmyslný systém vás během prvního použití přesvědčí o své nadřazenosti. 

 

Žehlící plocha parního generátoru

Jasným atributem poukazujícím na správnost výběru je samotná žehlící plocha. Musí být dostatečně velká a snadno kluzká po žehleném prádle. Další faktorem je počet otvorů na páru, podle čehož se dá odvodit celková životnost přístroje. Určitě se zajímejte o typ materiálu, jeho schopnost se nenapalovat a v neposlední řadě o odolnost proti poškrábání. 

 

Parní výkon generátoru

Komfortní a především rychlé žehlení se odráží od množství vyprodukované páry. Ta dokáže velmi efektivně danou tkaninu zvlhčit a následně se materiál stává mnohem více poddajným. Nejlepší žehličky dokáží vyprodukovat až 50 gramů páry za jednu minutu, parní generátor hravě zvládne i 120 gramů. V případě větších nerovností lze využít tzv. parního šoku a navýšit tuto hodnotu až na 210. 

 

Nastavení teploty

Dokážete dobře odhadnout optimální teplotu, která je pro dlouhotrvající výsledek důležitá? U každého typu prádla je to trochu odlišné. Žehličky s parním generátorem dokážou sami nastavit ideální teplotu dle druhu žehleného prádla. Nemusíte se tedy o tuto sounáležitost vůbec starat. 

 

Voda a odvápňování

Drtivá většina parních stanic a dnes již i obyčejných žehličky mají v sobě ukryt natolik důmyslný systém odstraňování vodního kamene, že mohou jít veškeré obavy o žehlené prádlo stranou. Stačí pouze jednou za dva až tři měsíce odstranit vodní kámen, vyměnit speciální filtr a omýt kolektor.