Jak vybrat prachového vysavače

Jak vybrat prachového vysavače Domácnost je místem sloužícím jako dokonalý úkryt před vnějším světem.

Bezpečné zázemí je tvořeno několika typově odlišnými prostory. Některé z nich využíváme jako společenské místnosti a ty další jako odpočinkové. Ať už je jejich využití jakékoliv, úklid a odstraňování nepořádku je ve všech totožné. Pečovat o svou domácnost pouze za pomoci prachovky by bylo velmi obtížné, proto se na trhu objevují šikovní pomocníci. Prachové vysavače jsou standardním zařízením, které naleznete snad ve všech domácnostech. Víte, jak si ho ale vybrat?

 

Příkon prachového vysavače

 

Drtivá většina potencionálních zájemců se zajímá o výkon vysavačů. V této oblasti technologických údajů dochází k velmi časté chybě. Sledované hodnoty příkonu motoru uvádějí účinnost přístroje a celkovou snadnost vysávání. Musí se však počítat s vyšším odběrem elektrické energie. 

 

Sací výkon prachového vysavače

 

Pak zde máme údaj uváděný v podkategorii nesoucí označení sací výkon, který představuje zhruba třetinu příkonu motoru. Čím větší sací výkon, tím účinnější sání. Vždy se zajímejte o takové modely, které mají manuální regulaci výkonu.

 

Filtrace vysavače

 

K vyčištění vzduchu od prachu dochází právě ve filtraci. Bez ní by se prachové částice navracely nazpět do oběhu. Aktuální trhová nabídka se opírá o mokrou a suchou filtraci. Prachový vysavač v kvalitnějším provedení využívá několikanásobné filtrace. O mnoho účinnější filtrace se skrývá ve vodních typech, jsou však dražší. Skvělou alternativou se stávají robotické vysavače, které se hodí do všech prostor bez překážek v podobě převýšení. 

 

Hmotnost vysavače

 

Při hledání optimálního přístroje se rovněž zaměřte na celkovou hmotnost, která se odráží od výkonu motoru a celkového provedení. Pokud budete při vysávání překonávat převýšení či zařízení přenášet do vyšších pater, určitě se poohlédněte po komfortnějším vysavači s nižší hmotností a dostatečnou délkou přívodného kabelu.