Jak vybrat robotický vysavač

Jak vybrat robotický vysavač Bylo by asi velmi obtížné nalézt člověka, kterého naplňuje každodenní úklid a domácí práce.

Moderní doba nám neustále předkládá důmyslné technologické vynálezy, aby se náš život stal pohodlnější. Jedním z takových vynálezů je i robotický vysavač.

 

Vhodné podlahy pro robotické vysavače

 

Určitě vás před nákupem napadne hned několik důležitých otázek. Jednou z nich je i vhodnost vaší podlahy. Pokud se zaměříte na kvalitní vysavače, tak ty zvládnou bez jakýchkoliv potíží i hladké povrchy jako je například klasické linoleum, dlažba, dřevěné podlahy. Samozřejmě se nezaleknou ani koberce s nižším vláknem.

 

V případě, že vaše domácnost disponuje spíše hladší texturou podlahových krytin, vyberte si přístroj s antiseptickým mopem, který dokáže sebrat i ten nejjemnější prach. Veškeré čištění probíhá bez přidaných chemických sloučenin.

 

Funkce robotických vysavačů

 

Robotické vysavače předkládají celou řadu užitečných funkcí, podle nichž lze závěrečný výběr poupravit. Skvělým pomocníkem je například antistatický mop stírající prach nasucho. Tato funkce se bude hodit všem majitelům laminátových a dřevěných podlah, kde se ani pravidelné vytírání nedoporučuje. Robot tedy podlahové krytině zajistí prodloužení celkové životnosti.

 

Filtrace vysavačů

 

Přístroje jsou obdařené rozdílnými filtračními systémy. Mohou se objevit Hepa filtry, nebo z mikrovláken či síťový filtr. Z aktuálního hlediska je nejpopulárnější filtr s aktivním uhlíkem poskytující mnohem účinnější výsledky nebo filtr z nanostříbra s antibakteriálními účinky.

 

Nevhodnost robotických vysavačů

 

Prachové vysavače určitě využijete mnohem lépe než robotické ve všech členitějších prostorech s často se měnící výškou. Tam, kde překážejí schody, stupínky a další obdobně laděná převýšení. Rovněž nalézá mnohem lepší uplatnění i v místnostech, kde se nacházejí koberce s vyšším vláknem.