Jak vybrat správnou žehličku?

Jak vybrat správnou žehličku? Dnešní trh nám nabízí nepřeberné množství žehliček. My se však specializujeme zejména na žehličky napařovací. V našem sortimentu můžete najít žehličky různých barev a tvarů, s kabelem i bez něj.

Dnešní trh nám nabízí nepřeberné množství žehliček. My se však specializujeme zejména na žehličky napařovací. V našem sortimentu můžete najít žehličky různých barev a tvarů, s kabelem i bez něj.

 

Napařovací žehlička

Tato žehlička má oproti ostatním typům velkou výhodu v tom, že můžete vyžehlit i již suché prádlo. Žehlička si utváří svou vlastní energií páru, která proniká do tkaniny a s prádlem se pak lépe pracuje. Pro výběr naší žehličky je však velice důležitý i její výkon, který by se měl pohybovat v rozmezí 2000 – 2800 W. Tyto hodnoty jsou považovány za ideální. Péče o tento typ žehličky není téměř vůbec komplikovaná. Pokud však žehlíte více prádla najednou, je možné pořídit i parní generátor.

 

Žehlící plocha

Při výběru žehličky je nutné si všímat několika důležitých parametrů. První z nich je žehlící plocha. Žehlící plochy jsou nejčastěji tvořeny z nerezové oceli nebo broušeného hliníku. Tyto jsou sice nejlevnější, ale na druhou stranu jsou nejvíce náchylné k poškrábání. Velkým problémem tudíž jsou různé knoflíky, zipy apod. Když je plocha poškrábaná, začnou vznikat připáleniny a dochází ke snížení skluzu žehličky.

 

Parní otvory

Dalším důležitým parametrem jsou parní otvory. Na žehlící ploše jsou umístěny parní otvory, nezáleží však na jejich množství, nýbrž na jejich uspořádání. Ideální je rozmístění po skupinkách.

 

Napájení žehličky

Při výběru si pak musíme všímat i dalších parametrů. Jedná se například o délku napájecího kabelu. Pokud vám nevyhovuje běžná délka kabelu 2 nebo 2, 5 metru, můžete si pořídit žehličku bez něj. Při žehlení je tuto žehličku nutno pokládat na speciální nabíjecí plochu. Pokud si pořídíte žehličku bez kabelu, nebudete při žehlení nijak limitováni, co se týče místa. Žehlit tedy můžete kdekoliv a kdykoliv, aniž byste přemýšleli o tom, kolik prodlužovacích kabelů k tomuto účelu budete potřebovat.