Jak vybrat stolní mixér

Jak vybrat stolní mixér Kuchyňský prostor je srdcem celé domácnosti, kde se vytváří kulinářské pokrmy několikrát za den.

K výrobě je nutné využívat kvalitní pomocníky, mezi něž se řadí i stolní mixéry, které vám dokáží usnadnit přípravu čerstvých koktejlů, studených omáček, nebo těsta na palačinky. Jak si ale v záplavě nejrůznějších modelů vybrat ten správný?

 

Příkon stolních mixérů

Příkon je jasným ukazatelem schopnosti daného přístroje. Pokud plánujete častější používání k nejrůznějším úkonům, určitě sáhněte po typu, který příkonem nešetří, v opačném případě nebudete s výsledkem spokojeni. Nízký příkon deklaruje sníženou životnost a nutnost dělat při používání krátké přestávky, jelikož se přístroj velmi rychle přehřeje.

 

Hlučnost mixéru

Stolní mixér není nejtišším pomocníkem v kuchyni, proto v této oblasti zkoumání buďte trochu tolerantní. Raději se zaměřte na celkovou stabilitu zařízení a na hlučnost nehleďte. Důležité je, aby se nasazená nádoba na motor dala zajistit. Manipulace a práce se zařízením je pak snadnější a rovněž bezpečnější.

 

Víčko

Víko nádoby je nejčastěji vyrobeno ze silikonu nebo gumy, které se po umístění na vršek nádoby zajišťuje. Vyzkoušejte si, jak snadno se dá sejmout a naopak. Existují modely, kde je tento úkon dosti náročný a je potřeba vynaložit nemalé usilí. Přeci nechcete, aby spokojenost z používání ztroskotala na tak malicherném faktoru.

 

Automatické zastavení stolního mixéru

Funkce automatického zastavení mixéru se sice u valné většiny modelů neobjevuje, jedná se však o skvělou funkci, která předchází zbytečnému přehřátí. Jednotlivé typy pomocníků se musí po určitém provozním čase na chvíli vypnout a nechat je odpočinout. Funkce automatického zastavení to dělá za vás, je tedy nulová šance, že byste snad zapomněli a přístroj tak poškodili. Stejně tak se musí zastavovat například i klasické tyčové mixéry.