Víte, jak grilovat perfektní kus masa i v zimě? Poradíme vám!

Grilování je ohromnou vášní velkého množství chlapů i rodin v České republice. Teplé letní večery strávené se studeným pitím a rodinou či přáteli u rozpáleného krbu nacpaného dokonalým masem, to je zkrátka doslova představa zahrádkářské idylky.

Grilování je ohromnou vášní velkého množství chlapů i rodin v České republice. Teplé letní večery strávené se studeným pitím a rodinou či přáteli u rozpáleného krbu nacpaného dokonalým masem, to je zkrátka doslova představa zahrádkářské idylky. Co když je ale zima a grilování venku je tabu? Od toho nám mohou sloužit i různé jiné grily, především elektrické, které nám poskytnou hodně podobnou službu.

Jak na přípravu masa – volte jemnější maso

Ono to zkrátka pro žádného milovníka venkovního grilování nebude ono, protože i ten nejlepší elektrický gril zkrátka nedokáže vyrovnat tu vůni a chuť grilování na dřevě nebo uhlí. To prostě je unikát, který nikdy nenahradíme. Co je ale může přiblížit právě těmto vjemům, je použití správného koření! 

Doma zkuste grilovat především takové kousky masa, které se rychleji propékají, protože vůně i smrad vzniklý při grilování jde z bytu dlouho a těžko. Pro zimu jsou tak lepší například kuřecí či krutí kousky. Ale zároveň můžeme použít i vepřové či hovězí v menším plátku, nebo méně prorostlé typy masa jako kýtu. K němu přidejte nějaké druhy uzeného koření. Jedním z těch nejvýraznějších a nejoblíbenějších jsou různé druhy uzené papriky a chilli, které do jisté míry ono letní aroma dokáží přinést i k vám domů.

Domácí spotřebiče ke grilování, jak s nimi pracovat

Doma lidé mají nejčastěji takzvané kontaktní grily. Jedná se o univerzální a oblíbené domácí spotřebiče, čemuž se nedá divit kvůli celé řadě výhod. Jednou z nich je, že pečení na obou stranách zároveň urychluje celý proces a mleté do burgeru je otázkou desítek vteřin podle vašeho stupně propečení. Druhým faktem je potom velká praktičnost a skladnost. Chcete použít jen jednu plotnu? Tak gril necháte otevřený a nic se neděje. K naprosté většině kontaktních grilů ale sežeňte i teflonové příslušenství, ať nepřilnavou grilovací desku nepoškrábete a nezničíte tím její funkci.