Jak si vybrat kulmu na vlasy

Jak si vybrat kulmu na vlasy Ještě před tím, než se rozhodnete navštívit svou koupelnu, ujistěte se, že jsou všechny pomůcky a předměty vhodné přesně pro vás.

Pokud jste v minulosti nakupovali spíše podle ceny, určitě se pár kostlivců ve skříni najde. Změňte to a započněte své pátrání v místech, kde by se měly nacházet kulmy na vlasy a kartáče. Nedílná součást každé moderní ženy, která chce vypadat šik a lépe než její kolegyně v práci. Víte, na co se při nákupu zaměřit, nebo sázíte na osvědčenou značku v kombinaci s přijatelnou cenou?

 

Správná velikost kulmy na vlasy

Kulmování vlasů bude vždy snadnější, když se zaměříte na správnou velikost hlavice s ohledem na vaše specifické vzhledové požadavky. Vždy záleží na způsobu česání. Pokud máte rádi kudrnaté vlasy, potřebujete hlavici užší. Naopak rozevlátý až ležérnější styling zajistí hlavice s širším průměrem.

 

Materiál kulmy na vlasy a kartáče

Kulmy na vlasy a kartáče patří k velkým pomocníkům při vytváření půvabného vzhledu jakékoliv ženy. K tomu je zapotřebí kvalitní přístroj vyrobený z keramického materiálu. O jiném ani nepřemýšlejte, na trhu nenaleznete vhodnější typ. Největší výhodou keramiky je maximální šetrnost k vašim vlasům, které nebude zbytečně ničit. Kulma z turmalínu už tak šetrná není.

 

Kosmetika

S používáním kulmy se na scéně objevuje i potřeba nové speciální kosmetiky v podobě protektoru. Ten je nutný i v případech, kdy používáte jen fény na vlasy nebo žehličky. Dávejte na své vlasy pozor a snažte se je chránit před zbytečným ničením.

 

Regulace teploty

Pro zachování zdravých vlasů je zapotřebí umět nastavit správnou teplotu. Jemným vlasům poskytněte 170 až 190 stupňů, zatímco silnější vlasy snesou i 220 až 250 stupňů. Teplota by neměla překročit hodnotu 300 °C, jedná se o problematickou hranici, kde je těžké odhadnout prospěch od počínajícího poškozování.