Jak vybrat žehličku na vlasy

Jak vybrat žehličku na vlasy Existuje obrovské množství pomocníků, jak v kuchyni, tak i v kosmetice. Velmi často se však setkáváme s tím, že lidé vybírají podle ceny.

Tato strategie vede pouze k celé řadě kompromisů, o pohodlném používání s perfektními výsledky nemůže být ale řeč. Vydejme se po stopách zlaté střední cesty a ujasněme si, jak by měla správná žehlička na vlasy vypadat a co poskytovat. Výběr je ovlivněn velikostí žehličky, materiálem, povrchovou úpravou, nastavitelností teploty.

Cena 

Asi už moc dobře tušíte, že mezi nejlevnějšími produkty požadovanou odezvu zkrátka nenaleznete. Ty se nacházejí o několik příček výše. Nemusí se jednat o ty nejdražší, to nikdo neříká. Optimální výkon naleznete už na hranici 2 000 Kč. Celková cena je ovlivněna především značkou výrobce, prodejcem i použitým materiálem. Určitě se vyhýbejte žehličkám s kovovým povrchem žehlících ploch. V neposlední řadě se cena odvíjí i od nároků samotného klienta.

Povrch žehličky na vlasy

Žehličky na vlasy se železným povrchem jsou v dnešní době nežádoucí a pevně doufáme, že i ve vaší domácnosti již překonaným faktorem. Jen málokdo si v dobách jejich největší slávy uvědomoval, jakým způsobem poškozovaly vlasy. Naprosto nejlepší volba směřuje do oblasti keramických, teflonových, turmalínových i mramorových nebo sklo-keramických povrchů zvláště pak, když si zakoupíte jednu z mnoha kombinací těchto materiálů.

Žehlící plocha

Zde hodně záleží na individuálních požadavcích každé uživatelky zvlášť. Některé ženy mají vlasy dlouhé a přejí si je rovnat. V takovém případě musíme doporučit o něco větší žehlící plochu, se kterou je mnohem jednoduší manipulace a rychlejší práce. Požadavek na tvorbu vlnek a loken nejlépe uhasíte užším tělem žehličky na vlasy. Střední velikost se tak stává univerzálním kompromisem, kterým nic nepokazíte. Nezáleží na tom, jestli nakupujete kulmy a kartáče, žehličku nebo fén, vždy si raději připlaťte a zbytečně se netrapte podhodnocenou kvalitou výrobku.

Teplota žehličky

Vybírejte vždy takové modely, u kterých je umožněna samonastavitelná teplota žehlení. Díky této funkci mnohem lépe zacílíte vhodný program pro váš typ vlasů. Jemnějším vlasům neprospívají vysoké teploty a naopak.